SUKOŠAN 13.02.2019.

SUKOŠAN

PRAJETE SI KÚPIŤ NEHNUTEĽNOSŤ PRI MORI, ALE NIE STE SI ISTÍ, AKÚ OBLASŤ SI VYBRAŤ - SPOZNAJTE OBCE A MESTÁ NEHNUTEĽNOSTÍ Z NAŠEJ PONUKY


SUKOŠAN 

Sukošan je dedinka v priestrannom zálive Zlatna luka, 11 km juhovýchodne od Zadaru. Nachádza sa na Jadranskej turistickej ceste, v strede chorvátskeho pobrežia. Veľké a pokojné miesto dlhých nábreží a početných intímnych zátok a čistého bystrého mora, obohnaného ostrovmi, ktoré sa tiahnu do národného parku Kornati. 



Sukošan má veľký prístav Marina Dalmacija (s 1.200 miest v mori a viac než 500 na pevnine, a s celkovou rozlohou 70 ha, je najväčší na chorvátskej časti jadranského pobrežia), prírodný komplex Tustica, množstvo pláží a malých miest na kempovanie, historické budovy, olivové sady a vinohrady, plné pohostinných ľudí a tradície.



Prírodne hodnoty registrované podľa Zákona o ochrane prírody, sú jaskyňa Rupine a jaskyňa Zrakunjača, obe nevyužité krasové javy.



V blízkosti Sukošana sa nachádza viac národných parkov a parkov prírody.


Vzdialenosť do národných parkov: Kornati: 11 Nm, Krka: 60 km, Paklenica: 50 km.

Vzdialenosť do parkov prírody: Telašćica: 9 km, Vransko jezero: 22 km, Velebit: 50 km.



Vzdialenosť Sukošana od väčších centier: Zadar: 13 km, Šibenik: 63 km, Split: 150 km, Dubrovník: 377 km, Rijeka: 297 km, Pula: 393 km, Záhreb: 289 km.



Klíma
:

Sukošan má stredomorskú klímu s miernou, vlažnou zimou a veľmi teplým letom. Január je najchladnejší mesiac, júl a august sú najteplejšie a najslnečnejšie mesiace, zatiaľ čo november a december sú najupršanejšie. Teploty počas letných mesiacov môžu byť vyššie než 30 °C, ale na jar a jeseň taktiež môžu byť do 30 °C skoro každý rok. Teploty pod 0 °C sú výnimočné a nebývajú viac než niekoľko dní.

Další novinky

CHORVATSKO VAŠ DRUHY DOMOV

CHORVATSKO VAŠ DRUHY DOMOV

ZADAR

ZADAR

VIR

VIR

NIN

NIN

OSTROV PAG

OSTROV PAG

BIOGRAD NA MORU

BIOGRAD NA MORU

STARIGRAD - PAKLENICA

STARIGRAD - PAKLENICA

SVETI FILIP I JAKOV

SVETI FILIP I JAKOV

DUGI OTOK

DUGI OTOK

OSTROV UGLJAN

OSTROV UGLJAN

OSTROV SILBA

OSTROV SILBA

OSTROV PREMUDA

OSTROV PREMUDA

VODICE

VODICE

ŠIBENIK

ŠIBENIK

ROGOZNICA

ROGOZNICA

SPLIT

SPLIT

TROGIR

TROGIR

Omiš

Omiš

MAKARSKA

MAKARSKA

This website is leaving "cookies" on your computer for the purpose of content navigation and anonymized usage statistics collection. By using this website you confirm that you agree with this.